María Dolores Tomás Calatayud, en la modalitat de Cultura.

María Dolores Tomás i Calatayud inicia els seus estudis musicals el 1969 a la llavors recentment refundada Societat Musical d’Alzira de la mà de Francisco Hernández Guirado.

Posteriorment els va continuar acadèmicament al Conservatori Superior de Música de València, amb els mestres Jesús Campos, Joan Alós, Ma Teresa Oller, José Ma Cervera, Pascual Camps, José Ferríz, Vicente Asencio, etc., on va obtindre les màximes qualificacions, el Premi Extraordinari Fi de Carrera en l’especialitat de Flauta i el Premi Mercedes Massí al millor expedient acadèmic. En esta etapa de la seua formació va compaginar els estudis de Flauta i Violí al Conservatori amb la Diplomatura de Magisteri en l’Especialitat de Ciències a la Universitat de València.

Va ampliar estudis amb Willy Freivogel a Sttutgart (Alemanya), Alan Marion i Andrea Adorgian en Nice (França) i Peter Lucas Graf al Mozarteum de Salzbourg (Àustria) i al seu torn es va diplomar en Pedagogia Musical Kodaly a la Universitat Dunakanyar de Eztergom (Hongria). També va realitzar el Màster en Estètica i Creativitat Musical en la Universitat de València, on el seu treball de recerca; la flauta travessera al Conservatori de València: cent un anys des de la implantació del seu estudi (1882-1983) va ser mereixedor de la qualificació d’Excel·lent ‘cum laude’. Està en possessió del Diploma d’Estudis Avançats (DEA).

Va ser fundadora de l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València com a intèrpret de Flauta i Violí i de la Joven Orquesta de Cámara Nacional España (JONDE). Ha col·laborat amb l’Orquestra i Banda Municipal de València, Orquestra Henry Purcell, Orquestra Simfònica de València, Orquesta Bètica Filharmònica de Sevilla, Orquestra Simfònica del Mediterrani, Orquesta Internacional Andaluza, etc.

En el camp cambrístic ha intervingut en concerts amb José Ma Gallardo del Rey (Guitarra), Carme Bustamante (soprano), Montserrat Gallardo (Arpa), Fernando Ferrer, Juan Rodríguez i Margarita Conte (pianos) i Rodrigo Madrid (clavecí). Va formar part del Trio Gustav Holst, Quintet Harmonia, Quintet Clàssic de València, Grup Contemporani de València, Ensemble XXI, Pro-Música Instrumentali ensemble, Trio Barroc, Nou Mil·leni, etc.

Com a docent de Flauta Travessera –la seua veritable vocació- es va iniciar professionalment el 1980 al Conservatori Superior de Música de Sevilla, sent en aquell moment la primera dona que accedia com a Catedràtica de Flauta, a un conservatori de l’Estat Espanyol. El 1983 va passar a ocupar la mateixa Càtedra al Conservatori Superior de Música de València, ja que ha exercit fins a l’actualitat i des del qual va impulsar la creació de l’Orquestra de Flautes. Al llarg d’estos anys són incomptables els flautistes -docents i intèrprets- que s’han format a la seua aula.

En este centre, i en diferents moments, ha exercit els càrrecs directius de Cap de Departament d’instruments de Vent Fusta, Cap d’Estudis i Vicedirectora. En l’actualitat seguix exercint la docència des de la seua Càtedra de flauta, sent a més i des de 2016 Directora del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

MAIG

MAYO 12M12E CAMARENA
MAYO 12M12E CAMARENA

eterniajoyeria novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.
JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

Asociación Empresarial Alzira

Dia de Promocions Especials
Dia de Promocions Especials