Benvinguts a la urbanització Santa Marina de la Barraca d’Aigües Vives.
Les primeres imatges que es perceben en accedir la colònia Santa Marina són impactants contenidors plens a fem, amb bosses i brutícia pel sòl, …
- Dos sistemes de recollida de Fems
- De porta a porta per a a 26 habitatges, diàriament
- Un punt de recollida – Illa- 130 habitatges, sense horari
La urbanització de Santa Marina, que en l’actualitat compta amb més de 600 residents repartits en 130 habitatges, està patint una discriminació (Tracte diferent i perjudicial) en l’aplicació de recollida de residus.
Els veïns han mostrat el seu malestar.
Aquesta Colònia compta amb dos sistemes de recollida de residus, totalment diferenciats, la tradicional i el nou sistema de recollida porta a porta
La discriminació sorgeix quan el nou sistema de recollida personalitzada porta a porta està implantada a 26 habitatges de les quals només 5 famílies fan ús d’elles diàriament.
Mentre que els restants residents han patit un reajustament en el servei i han passat de tindre 11 contenidors repartits per la urbanització en 9 ubicacions diferents a l’actualitat que s’ha implantat una illa a l’entrada de la urbanització per a recollir tot els residus dels 600 habitants. Amb la particularitat afegida que no existeix un horari establit per a la recollida dels residus d’aquesta nova illa.
Els veïns d’aquesta urbanització igual que en altres punt de la població de la Barraca han mostrat el seu malestar per aquesta insalubre situació a les autoritats locals i de la mancomunitat per la mala gestió de la nova empresa que fa aquestes tasques. Notificacions que no ha sorgit efecte però que «han pres nota» no sabem si serà per a una futura modificació de la gestió o per a notificar-ho a la gestora
Sistema de recollida porta a porta.
La Mancomunitat de la Ribera Alta va posar en marxa el mes d’abril passat el servei de recollida de residus porta a porta a través de contenidors amb identificació personal, amb l’objectiu de complir amb el percentatge de reciclatge de residus marcat per la Unió Europea. «Aquest sistema permet a la Mancomunitat aconseguir les exigències europees i anar per davant per al futur», va explicar en el seu moment el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Pelàez.
Aquest nou sistema de recollida ho han adoptat nou municipis de la Ribera Alta, (Càrcer i Alcàntera de Xúquer, Antella, Sumacàrcer, Manuel, Sant Joanet, Llombai, Alfarp i la Barraca d’Aigües Vives) a través del servei diari que gestiona la Mancomunitat de manera conjunta. Aquesta entitat comarcal aposta per complir amb la normativa europea en matèria de residus i fomentar el reciclatge per a aconseguir com més prompte millor unes xifres òptimes de separació ja que en aquests moments la majoria de municipis es troba per davall del 20%.
Comentar