Tot a punt per a la IV edició del Concurs d’Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau
- Tot a punt per a la IV edició del Concurs d’Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau
Aquest dissabte 2 d’octubre s’ha presentat oficialment la IV edició del Concurs d’Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau que se celebrarà el proper diumenge 17 d’octubre , des de les 10 hores a la Plaça Bosch Marín de la localitat de la Ribera Alta.
Joan Clement i Nacho Pla amb Iberian Real Food hi han elaborat en directe una caldera d’arròs amb fesols i naps explicant a poc a poc com fer el guis, a més dels productes de proximitat utilitzats per a la seua realització. Posteriorment s’ha fet una degustació d’aquest plat de tardor-hivern de la cuina valenciana més tradicional.
Més de 25 restaurants de diversos punts de la Comunitat Valenciana han confirmat la seua presència a aquesta edició del concurs gastronòmic, que torna a ser presencial, per tal de triar el que serà el millor guis d’arròs amb fesols i naps del món. L’Ajuntament de Catadau donarà els tres premis en metàl·lic previstos i que són de 500 euros per al guanyador, 300 per al segon classificat i 200 per al tercer a més del corresponent diploma acreditatiu.
Un jurat d’experts gastronòmics i cuiners professionals serà el que lliurarà els guardons en una edició molt especial per a tots els cuiners i cuineres que hi participen, en tornar a fer-se al carrer i totalment obert al públic, que podrà degustar els plats dels participants.
Una festa gastronòmica de novetat
Enguany, com a novetat, l’Ajuntament de Catadau ha obert inscripcions a les colles de veïns i veïnes del poble que hi vulguen participar, fora de concurs, i elaborar el seu propi arròs amb fesols i naps al carrer, per al qual és lliuraran tots els ingredients per part del consistori i sols caldrà portar les eines de cuina per a fer el guis al costat del concurs.
Comentar