S’inicien en Algemesí els programes T’avalem i Benestar i Natura II dirigits a persones desocupades
Es tracta de tallers d’ocupació i formació promoguts per l’Ajuntament d’Algemesí on les persones participants executen obres o serveis d’interés general que afavorisquen la seua inserció laboral. Encara que ambdós van començar a finals de l’any passat (amb una duració de 12 mesos), el programa T’avalem: Algemesí jove i verd està dirigit específicament a persones joves d’entre 16 i 30 anys mentre que el taller d’ocupació Benestar i Natura II només estableix l’edat mínima de 18 anys per participar.
Cada projecte ha comptat amb l’aportació municipal de 14.000 euros que han estat complementats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per arribar a 738.075,20 euros de pressupost total per a Benestar i Natura II i a 496.716,80 euros en el cas de T’avalem, que també ha comptat amb el finançament dels Fons Europeus.
El programa per a joves acull sense requisit de formació prèvia a 20 alumnes dividits en dos grups de treball, jardiners i forestals, que duen a terme actuacions per tal de rehabilitar i mantenir el patrimoni natural de la Xopera, la Llacuna del Samaruc i els jardins municipals així com l’eliminació d’espècies invasores, neteja i desbrossament del Bosc de Ribera. Així, al final del curs T’avalem: Algemesí jove i verd, l’alumnat obtindrà dos Certificats de Professionalitat de nivell 1 i 2.
Per altra banda Benestar i Natura II és la segona edició del programa desenvolupat l’any 2021, i que compta amb tres especialitats: jardineria, forestal i atenció sociosanitària. D’aquest programa són beneficiàries un total de 30 persones, on només es demana formació prèvia en el tercer grup de treball lligat a l’atenció sociosanitària per a persones dependents. En l’edició de l’any passat es va col·laborar amb el Servei d’Atenció Domiciliària municipal per a atendre a persones dependents i es va actuar en la Xopera, el bosc de Ribera o el passeig fluvial del riu Magre. A més, s’han donat diverses insercions laborals en l’empresa local Verdnatura Levante S.L. i que, sense dubte, justifiquen l’esforç de totes les parts i donen sentit a aquestos programes.
Se inician en Algemesí los programas T’avalem y Benestar i Natura II dirigidos a personas desocupadas
Se trata de talleres de ocupación y formación promovidos por el Ayuntamiento de Algemesí donde las persones participantes ejecutan obras o servicios de interés general que favorezcan su inserción laboral. Aunque ambos empezaron a finales del año pasado (con una duración de 12 meses), el programa T’avalem: Algemesí jove i verd está dirigido específicamente a personas jóvenes de entre 16 y 30 años mientras que el taller de ocupación Benestar i Natura II solo establece la edad mínima de 18 años para participar.
Cada proyecto ha contado con la aportación municipal de 14.000 euros que han sido complementados por la Consellería de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, para llegar a 738.075,20 euros de presupuesto total para Benestar i Natura II y a 496.716,80 euros en el caso de T’avalem, que también ha contado con la financiación de los Fondos Europeos.
El programa para jóvenes acoge sin requisito de formación previa a 20 alumnos divididos en dos grupos de trabajo, jardineros y forestales, que llevan a cabo actuaciones para rehabilitar y mantener el patrimonio natural de la Xopera, la Llacuna del Samaruc y los jardines municipales así como la eliminación de especies invasoras, limpieza y desbroce del bosque de Ribera. Así, al final del curso T’avalem: Algemesí jove i verd , el alumnado obtendrá dos Certificados de Profesionalidad de nivel 1 y 2.
Por otro lado Benestar i Natura II es la segunda edición del programa desarrollado en 2021, y que cuenta con tres especialidades: jardinería, forestal y atención sociosanitaria. De este programa son beneficiarias un total de 30 personas, donde solo se pide formación previa en el tercer grupo de trabajo ligado a la atención sociosanitaria para personas dependientes. En la edición del año pasado se colaboró con el Servicio de Atención Domiciliaria municipal para atender a personas dependientes y se actuó en la Xopera, el bosque de Ribera o el paseo fluvial del río Magro. Además, se han dado varias inserciones laborales en la empresa local Verdnatura Levante S.L. y que, sin duda, justifican el esfuerzo de todas las partes y dan sentido en estos programas.
Comentar