L’Alcúdia reconeix la labor del voluntariat durant la COVID
- L’Ajuntament alcudià ha agraït la tasca desenvolupada per la ciutadania en els temps més durs de la pandèmia. Més de dues-centes persones voluntàries van rebre el seu diploma personalitzat en el transcurs d’un acte senzill i emotiu.
“Estic content de poder celebrar finalment un acte que és de justícia i que m’haguera agradat fer molt abans – Afirmà l’alcalde, Andreu Salom, en el seu parlament d’inauguració de l’acte- Ara, que sembla que és possible tornar a una certa normalitat, és el moment de donar les gràcies a totes eixes persones que de manera solidària i altruista van dedicar part del seu temps i de les seues habilitats a ajudar en allò que podien el seu veïnat”.
L’acte es va obrir amb la interpretació del tema Allelujah, de Leonard Cohen a càrrec d’un trio d’oboé, clarinet i flauta format per alumnes del Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló, que van interpretar també altres temes al llarg de l’acte, finalitzant amb La Vida es Bella, de Nicola Piovani.
Després de la primera actuació i del parlament de l’alcalde, es va procedir a cridar les més de dues-centes persones que havien col·laborat durant el confinament en diferents tasques per bé del poble, com ara el col·lectiu “Cosint Solidaritat”, format per més d’un centenar de persones que tallaren i cosiren 2.500 mascaretes per a les persones més majors i de grups de risc. En nom d’este col·lectiu va parlar Glòria Puig Fitó, una cosidora de 85 anys que no va voler quedar-se mà sobre mà i va expressar al públic la seua satisfacció per poder ser encara útil per al poble. En el mateix sentit, però donant el testimoni de com ho van viure les persones més joves, va parlar Mireia Escoms Calatrava, que amb 18 anys acabats de fer quan es declarà l’Estat d’Alarma va ser una de les voluntàries més joves implicades.
Altres grups de voluntariat que també van ser cridats a l’escenari van ser el de Creu Roja L’Alcúdia, Protecció Civil, Banc d’Aliments i Càritas, a més dels tractoristes voluntaris per a les neteges viàries i el grup “Voluntariat pel bon veïnatge”, que s’encarregà de tots els treballs de repartiment de mascaretes, menjar, medicines, deures per a les famílies que no tenien Internet i tot allò que va fer falta durant el temps del confinament.
“Com a alcalde, em sent orgullós de la ciutadania alcudiana i de la seua forma de ser i d’estar allà on es necessita. Sempre, perquè això és una constant – afirma Salom- Però en el cas de les persones a què va dirigit este reconeixement, a més d’orgullós em sent emocionat, sóc conscient que sense elles no haguérem pogut arribar a tota la ciutadania ”.
Comentar