32a edició del MIM de Sueca: la diversitat que ens acosta i connecta
- La Mostra Internacional de MIM se celebrarà del 14 al 18 de setembre
S’ha presentat a Sueca la programació de la 32a edició de la Mostra Internacional de MIM.
Una edició que se celebrarà del 14 al 18 de setembre sota el lema “LA PELL PARLA”. I és que enguany, el festival busca fer referència a aquells sentiments que ens recorren el cos quan estem enfront d’una obra artística, perquè com diu el mateix autor del cartell, Assad Kassab, “la pell també ens parla”.
Ximo López, Secretari Autonòmic de Cultura, ha destacat durant la roda de premsa la “transcendència i la implicació de la societat de Sueca amb el Festival”, una relació que no s’entén l’una sense l’altra. Per part seua, Vladimir Micó, Regidor de Cultura, ha avançat que en aquesta edició, des del Ajuntament de Sueca i l’organització del Festival, s’aposta per un “MIM per a tots” oferint més espectacles en obert i sent totalment conscients de la realitat econòmica que travessa la societat.
La Mostra Internacional de MIM portarà fins a Sueca les millors propostes de teatre de sala i de carrer, on la gestualitat, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic dels espectacles, però és que a més, enguany la programació posa un accent especial en la diversitat i l´equilibri territorial. Una diversitat enriquidora de la mà de les diferents mirades artístiques dels seus creadors, d’espectacles arrelats en la cultura, mirada i societat de cada territori. En definitiva, una diversitat que ens acosta i connecta amb l’àmbit artístic i humà. I que en paraules de Dimas Vázquez, Alcalde de Sueca, col·loquen al festival a un nivell de reconeixement nacional i internacional.
Enguany participen 20 companyies amb un total de 47 representacions programades. Entre les companyies nacionals ens trobem amb un suport a la creació escènica valenciana amb 4 companyies i dues estrenes absolutes. Un d’ells, l’espectacle “Aforismats” del Institut Valencià de Cultura, una proposta híbrida que ens acosta a l’esperit més irònic i irreverent de Joan Fuster, coincidint amb el centenari del seu naixement. L’altra estrena, “Zoociedad” de la Pota Esquerra, és una aposta del festival per la investigació i la nova creació.
A més, aquesta edició completa la seua programació amb 10 companyies nacionals de 7 Comunitats diferents (Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Balears, Galícia, Madrid, País Basc), i amb 6 companyies estrangeres de 3 països diferents (Bèlgica, Alemanya-Israel, França).
Una edició amb contingut social
Trobarem propostes amb un contingut social que ens connecten amb la realitat i el món actual com són la guerra, la cerca d’una llar o la relació amb els nostres majors, però també espectacles que interactuen d’una manera més lúdica amb el públic, que juguen amb l’espectador i establisquen una connexió i una complicitat més immediata. La directora, Ángeles González, ha destacat que enguany, el primer encapçalant la direcció del MIM, s’ha apostat pel contingut social, però també pel punt festiu “perquè a vegades és necessari gaudir”.
En aquest sentit caldrien destacar algunes propostes com a AMA de MARIE DE JONG, una proposta necessària per a un festival com el MIM, amb un treball de gest i màscares minuciós. És, literalment, un poema en moviment en el qual la labor actoral i de direcció és d’una sensibilitat estratosfèrica. En aquest sentit, també està MDR-MORT DE RIURE dels GALINDOS, una posada en escena sorprenent, crítica i àcida i amb un treball físic i un ritme frenètic que mantindran en suspens a l’espectador en tot moment. POI de la CIA. D’ÉS TRO, una peça poètica que connecta amb les arrels, la tradició i la mediterranía. Una proposta molt premiada que des del principi enganxa al públic.
L’artista israelià-alemany, Ariel Doron portarà fins al MIM el seu treball PLASTIC HEROES, una peça mestra d’humor negre a través d’una experiència de marionetes salvatge i refrescant que ens fa reflexionar sobre la guerra. O la companyia belga, Pikzpalace, amb el seu espectacle de carrer sorprenent, BOUCHERIE BACUL, que acostaren al públic l’humor més negre.
ORGANITZAT PER: Ajuntament de Sueca
AMB EL PATROCINI DE:
- Generalitat Valenciana-Institut Valencià de Cultura
- Diputació de València-SARC
- INAEM-Ministeri de Cultura
- Fundació Bancaixa
AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
À Punt Mèdia, Àudio-net, Renfe Rodalia, Caixa Popular, Hotel Ciutat de Sueca, Renault Ginestar, Sueca Express Café, Fustos Bonet, Fundació Sasm
Comentar