Alzira commemora el 8M, Dia Internacional pels drets de les dones amb la reivindicació per la igualitat

Alzira ha commemorat el 𝐝𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐃𝐨𝐧𝐚 este migdia amb una concentració a les portes de l’Ajuntament on s’han manifestat la 𝐜𝐚𝐮𝐬𝐚 𝐟𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐢 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐜𝐢ó 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐬 𝐝𝐨𝐧𝐞𝐬 per la igualtat.

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, i la regidora d’Igualtat, Amèlia Blanquer, han sigut els encarregats de llegir el 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭.

M𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭

d’igualtat, els punts violeta, augmentat el nombre de “Centres Dona”, creat el primer pla de promoció de les dones rurals.

A més, hem incorporat la perspectiva feminista als pressupostos de la Generalitat, al Pla General d’Ordenació i Urbanisme (PGOU)  o qüestions tan essencials com la Renda Valenciana d’Inclusió o el sistema de la dependència, com elements de justícia social i empoderament de les dones.

Tots aquests sistemes i molts altres que no es nomenen deuen de ser no sols preservats, sinó millorats i eixamplats, seguint cap un sistema públic fort i garantista dels drets humans, avançant cap al sistema integral de cures a fer realitat la corresponsabilitat social i personal i la igualtat real. Tot està recollit en la futura llei, que cal posar en marxa per garantir els drets de les dones i de tota la societat.

Per últim, cal recordar que, en un moment tan crític de canvi climàtic, on dia rere dia batem rècords de sequera i altes temperatures, que les reivindicacions feministes i les demandes ecologistes són dues cares de la mateixa moneda, ja que la subordinació de les dones als homes, la relegació als treballs no remunerats o la precarització i l’explotació de la natura per part d’un neoliberalisme ferotge, que es queda els beneficis i socialitza les pèrdues mediambientals, totes dues, responen a una lògica comuna: la dominació i la submissió de la vida a l’acumulació sense límits.

Amb tot això, des dels ajuntaments, que som la primera porta a la ciutadania de les polítiques públiques, hem de fer un major esforç per contribuir a la igualtat real entre dones i homes i a la protecció del planeta, donant suport a les propostes feministes per millorar la vida de les persones, per cuidar de les persones i del territori.  

Diuen les feministes d’Amèrica del Sud, que són referents en la defensa dels territoris, que “Ni els cossos ni la terra són territoris de conquesta”.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

MAIG

MAYO 12M12E CAMARENA
MAYO 12M12E CAMARENA

eterniajoyeria novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.
JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

Asociación Empresarial Alzira

Dia de Promocions Especials
Dia de Promocions Especials