- En Alzira hem celebrat la Festa de l’Espardenyà
- En esta nova edició han participar trenta restaurants i més de vint associacions i entitats de la ciutat d’Alzira.
El concurs gastronòmic va comptar amb la participació de prop de 30 restaurants de tota Espanya i 25 associacions i entitats de la ciutat d’Alzira. Els participants es repartiran en dos zones:
Els cuiners professionals, que van participar per invitació del comité organitzador, es van situar en la plaça del Regne. Prepararen una espardenya de 15 racions una d’elles per al tast cec del jurat i la resta es va destinar al repartiment entre els veïns i les veïnes perquè puguen degustar una racio de la preparació.
La plaça del Mercat va acollir les espardenyes de les més de 25 associacions, que participen fora de concurs. La seua participació és una peça fonamental per la consolidació d’esta gran festa gastronòmica. Els ingredients, anguiles, conill, creïlles, ous, l’aigua…, van ser subministrats pel comité organitzador tant als cuiners professionals com als col·lectius.
Els premis del VIII Concurs d’Espardenyà Francisco José García han estat:
- 1- Cancela Events, de Sueca
- 2- Restaurant Picanterra, de Cullera
- 3-El sitio arroceria, de Quart de Poblet
Comentar