Immobilitzades 80 tones d’olives i adobats per emprar productes no aptes per al consum humà.

  • S’ha detingut al gerent de l’empresa per un presumpte delicte contra la salut pública i un altre relatiu al mercat i als consumidors
  • Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d’Alzira.
  • Els productes eren destinats a comerços majoristes, restauració i grans superfícies comercials d’Espanya, tercers països i algun altre de la Unió Europea
  • Es mesclava aproximadament un 5-10% de productes no aptes per al consum humà amb uns altres que sí que estaven autoritzats

La Guàrdia Civil de València immobilitza 80 tones d’olives i adobats i deté al gerent de l’empresa en què es produïen per un delicte contra la salut pública i un altre relatiu al mercat i als consumidors en posar en risc la integritat física d’estos.

Fruit de la col·laboració ciutadana, els investigadors van tindre notícia que podrien estar cometent-se irregularitats en una empresa de productes alimentaris, realitzant una inspecció en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat.

Durant el registre es va comprovar que en les instal·lacions de l’empresa es trobaven emmagatzemats productes identificats com no aptes destinats al consum humà sense cap altra etiqueta, en llandes oxidades o amb dates de consum recomanat sobrepassats àmpliament els cinc anys. També es van detectar bidons identificats com a “producte no apte”.

Fruit de la investigació es va verificar que l’empresa mesclava aproximadament entre un 5% i un 10% de producte no apte per al consum humà amb un altre sí que autoritzat.

El producte final era distribuït per al seu comerç en el mercat majorista, en restauració, botigues i grans superfícies tant del mercat nacional (Catalunya, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Comunitat de Madrid, Andalusia, illes Balears, Múrcia, Extremadura i Castella-la Manxa) com de tercers països i algun altre de la Unió Europea.

Segons un document que portava l’empresa, el producte classificat com “no apte” s’ha de destinar a eliminació a través d’un gestor autoritzat de residus. No pot utilitzar-se en cap cas per a consum humà ni animal.

Resultat de l’operació

En total, per estos fets, s’ha immobilitzat 80 tones d’olives i adobats i s’ha detingut al gerent de l’empresa, un home de 42 anys i nacionalitat espanyola pel delicte contra la salut pública i un altre relatiu al mercat i als consumidors, en posar en risc la integritat d’estos.

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana ha emés una alerta ràpida a nivell europeu a través del sistema RASFF (Rapid Alert System Feed and Food) per a controlar els productes d’eixa empresa que es troben en circulació.

L’empresa s’ha compromés, de manera voluntària, a la retirada del producte del mercat.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d’Alzira.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

MAIG

MAYO 12M12E CAMARENA
MAYO 12M12E CAMARENA

eterniajoyeria novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.
JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

Asociación Empresarial Alzira

Dia de Promocions Especials
Dia de Promocions Especials