Guadassuar i les Danses, patrimoni artístic i cultural unit a la festa
Les Danses de carrer que es celebren a Guadassuar tenen diversos components (tradició, festa, participació…).Sense ells, el manteniment i futur d’esta manifestació cultural mai no seria possible, ja que els tres, amb una adequada combinació, formen els substrat i el sentit de les Danses. La indumentaria, segons la tradició, cada dia de danses s’ha de portar un trage diferent, ideat i confeccionat pels mateixos balladors i balladores, en el qual és fonamental l’originalitat i espontaneïtat.
De tradicion i d’indumentària parlá l’ultime Cap de Dansa de Guadassuar 2022, Dani Miquel.
En el seu parlament con a Cap de Dansa 2022 (de uns 5 minuts), va fer participe als presents de la seua estranyeza en viure per primera vegada les festes de les Danses de Guadassuar i com es destrossava els esterotips de tradició i indumentària units a les Danses.
Dani Miquel i Antich va nàixer en L’Alcudia al 1967 és un dolçainer, compositor i cantautor valencià. Toca diversos instruments tradicionals, com la viola de roda i la dolçaina, essent professor de dolçaina pel conservatori José Iturbi de València. Per a alguns es tracta d’un músic ben poc etiquetable.[ Ha format part dels grups valencians Sonadors de la Guaita i Aljub, i actualment fa carrera en solitari com al Cantacançons. Va formar part de Rodamons i fruit de l’experiència per fires medievals van formar un grup anomenat Trencaclosques dedicat a traure de l’oblit cançons i romanços i fer-ne de nous. També ha compost música per als espectacles i és autor del llibre Tio Pep se’n va a Muro.
Comentar