Amb només un 40% dels rams habituals, l’Ofrena va ser molt diferent. La mascareta va ser la imatge més cridanera en eixa jornada. La vesprada de divendres, 3 de setembre, es va celebrar la primera jornada de l’Ofrena a la Mare de Déu i dissabte, 4 de setembre, la segona amb una notable disminució de la participació.Tot el recorregut es va fer amb mascareta, amb distància social de 2 metres entre participants, en fileres de dos i sense corredor, ni talls a l’arribar a la plaça de l’església per evitar concentracions de gent.
Enguany l’acte més esperat per la majoria dels fallers va comptar amb dos itineraris: d’una banda, les comissions començaren el recorregut en la Font de les Granotes de l’Avinguda al Vedat i, d’altra banda, la resta de comissions tenien l’eixida des del carrer de Gómez Ferrer. Entre una comissió i altra del mateix itinerari hi havia una diferència de 20 minuts, però a l’entrada del carrer de l’església la diferencia serà de 10, sense talls en la segona jornada. Les bandes de música van seguir el mateix protocols en la desfilada.
Com és habitual, acabaren totes en la Plaça de l’Església, on van fer l’entrega del ram de flors a la Patrona de la ciutat.
Enguany s’ha reduït la participació de falleres més de la meitat i els vestidors han comptat amb un 40 % de les flors. En previsions no es va col·locar el cadafal sobre el qual descansa la imatge, de manera que la imatge de la Mare de Déu i del xiquet estava més baixa i més a prop dels fallers. Tot i així no es va poder completar el mant de flors de la patrona per darrere.
El carrer i la plaça de l’església estaven tallats al públic, de manera que només van estar dins els vestidors confeccionant el mant, membres de Junta Local i premsa acreditada.
Sense haver de destacar cap incidència, i respectant les normes de prevenció sanitàries, centenars de devots -entre fallers, veïns i curiosos- es van apropar a presenciar este acte ple d’emoció, el qual fou presidit per la Fallera Major Infantil de Torrent, Sandra Peris, acompanyada per l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de Festes, José Pascual Martínez. Dissabte va ser el torn de Alícia Pallardó i la seua cort. En l’últim dia d’ofrena es van cantar els himnes de la coronació.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

benzina